BID 13/14
Medical and Prescription Drug Claims Audit to the GS/OAS Third Party Administrator - Carefirst Bluecross Blueshield
QUESTIONS & ANSWERS NO. 1— ANSWERS IN BLUE
Question 1: •
The audit period is reported as January 1, 2013 through March 31, 2014 incurred and paid.  Have any plan design changes been implemented between 2013 and 2014?
 
Answer:  The last plan design change was implemented in March 01, 2013 and only affected the prescription drugs benefits for Inside of the US subscribers:

· Prescription plan design from January 1st, 2013  to February 28, 2013

· $50 Calendar Year Deductible (Does not apply to Retirees with Medicare Primary Coverage)

· Retail Pharmacy Copays (34 day supply): $10 Generic/ $25 Pref. Brand Name / $35 Non-Pref. Brand Name / 

· Copays by Mail Order (90 day supply): $15 Generic / $30 Pref. Brand Name / $40 Non-Pref. Brand Name / 

·  Prescription plan design from March 1st, 2013  to March 31st, 2014

· $50 Calendar Year Deductible (Does not apply to Retirees with Medicare Primary Coverage)

· Retail Pharmacy Copays (34 day supply): $0 Pref. Preventive /$5 Generic/ $35 Pref. Brand / $45 Non-Pref. Brand / Specialty Drugs covered at 75% coinsurance (member pays 25% up to a max. of $250)

· Copays by Mail Order (90 day supply): $0 Pref. Preventive/ $10 Generic / $50 Pref. Brand / $60 Non-Pref. Brand / Specialty Drugs covered at 75% coinsurance (member pays 25% up to a max. of $400)

· Mandatory Generic was implemented

Question 2: Under 2.7, there is reference to "recent claims experiences" for international claims.  Can any more detail be provided about these issues?
Answer:  Unfortunately, no more details can be provided about these issues.  GS/OAS is in search of an audit firm that can verify the validity of claims submitted for reimbursement from international service providers.   Also, the audit firm must accurately account for the amount of each reimbursement in light of the relevant currency exchange to the US Dollar.
Question 3:  Under 3.1, Objective, there is a stipulation that the audit conducted should be in accordance with the International Standards for the Financial Practice of Internal Auditing.  Does this imply that OAS Internal Audit is the client for purposes of this work or is the Human Resources/Benefits function also included? 
Answer:  The client for purposes of this work is the Department of Human Resources which belongs to the Secretariat for Administration and Finance. The audit is being conducted following a recommendation from the GS/OAS Board of External Auditors.

Question 4:  Under Appendix 1, Section 5 (Specific Requirements), the audit scope provides details about OAS' expectations for draft and final deliverables but does not specify any need for a final presentation of results in-person or via conference call.  Should this be included as part of the proposal? 
Answer:  A final presentation in person or via conference call would be desirable. Additional costs related to the final presentation, in person or via conference call, should be disclosed in the price proposal.
Question 5:  Because confirmation of participant eligibility is part of the scope of this review, can OAS describe who/how eligibility is administered today -- at OAS or through a third party?  Will OAS be able to provide supporting data to confirm eligibility for participants included in the review?  Will this data also included salary band information for the "Outside USA" population where the deductible amount is impacted?

Answers:  Eligibility is administered by GS/OAS directly. The GS/OAS will be able to provide supporting data to confirm eligibility. Salary band can also be included.
 Question 6:  Please verify if the following documentation requirement in your August 15, 2014 RFP applies to our bid submission for claims auditing services.  We are uncertain because it states it is only for Consulting Firm, and it was not a requirement of the March RFP.

 

7.2.3   Legal Documentation required only for Consulting Firm:
 

a)      A copy of the Bidder’s certificate of incorporation issued by the competent authority of its country.

b)      A copy of the Bidder’s bylaws.

c)      A copy of the Bidder’s license to do business in the corresponding jurisdiction (if required under the law of the duty station where the work is to be performed). 

d)      A copy of the W-9 Form for US Companies and the Employer Identification Number for companies outside of the US.

e)      A copy of the Bidder’s latest general balance sheet of 2011 or 2012; and copy of the Bidder’s latest three (3) audited financial statements, for the years 2011, 2012 or 2013. These financial statements must be signed and/or appropriately certified by the Chief Financial Officer of the Bidder. In addition, Bidder’s DUNS number must be provided for US registered companies. 

f)      A list of the directors, officers, and the names of any stockholder with more than 50% of the stock.

g)      A statement where Bidder acknowledges that he or she has read and understood the Contractual Terms and Conditions as per Appendix 2 of this RFP. The statement should follow Format 1 of Appendix 3. If the Bidder does not agree with any of the Contractual Terms and Conditions of GS/OAS, he or she should expressly indicate so in its Proposal, offer alternative language, and present the rationale of its proposal.

h)      A disclosure statement of conflict of interest. The statement should follow Format 2 of Appendix 3. In the event that the Bidder intends to subcontract or perform the contract in joint venture, such statement shall be also disclosure by the subcontractors and by each member of the joint venture.
Answer:  Initially we prepare a Request for Quotation, but do to our Procurement Rules it was needed it to prepare a Bidding process, and as indicates in Section 7.2.3 of the Request for Proposal those are the documents require for submitting a proposal.
Question 7:  Under Appendix 1, Section 6 

It is not uncommon for administrators to impose restrictions on the size and scope of claim assessments such as these.  Does the current contract between CareFirst and OAS impose any limitations on the total audit sample size or time periods subject to review? 

Answer:  The current contract includes the following language:

Audit sample size and Time period subject to review: The audit period cannot exceed the two years prior to the start of the audit engagement and unless otherwise contractually specified, no more than one audit per account should be conducted each year.  The audit will consist of a reasonable sample size.  CareFirst reserves the right to limit the sample selection to a statistically valid sample size based on a 97% confidence level.  CareFirst also reserves the right to limit the amount of time that an account audit team may be on site and/or requesting resources.

Question 8:  Because pharmacy claims are processed by a separate entity, can OAS indicate who the pharmacy benefits manager (PBM) is for the plan -- is it a separately contracted entity or is it the PBM partner for CareFirst?  
Answer:  GS/OAS uses Carefirst´s Partner Pharmacy Benefit Manager. Since January 1st 2014, Carefirst´s partner PBM has been CVS Caremark. From January 1st, 2013 to December 31st 2013 Carefirst´s partner PBM was Argus Pharmacy Services.

